Bērnudārzs Raganā — NOA7

Konkursā 3.vietu ieguvušajā biroja NOA7 projektā bērnudārza piebūve novietota šķērsām pāri esošajiem apjomiem, tā mēģinot ietaupīt uz inženierkomunikāciju izbūvi un ēkas enerģijas patēriņu.

Izstrādājot rekonstrukcijas projektu, pilnībā tiek saglabāti esošie
bērnudārza apjomi, papildinot tos ar stiklotām galerijām un mainot
jumtu konfigurāciju. Jaunais būvapjoms papildina esošo apbūvi, un tiek
veidots jauns kompakts bērnudārzs ar izceltu divstāvu apjomu un
stiklotām virsmām.

Apjomu bloķēšanas paņēmiens atvieglo vecās un
jaunās daļas inženierkomunikāciju sasaisti un pazemina to ierīkošanas
izmaksas. Piebūvējot jaunos apjomus pirmā stāva līmenī, saglabājas
esošo ēku autonomas funkcionēšanas iespējas, bērnudārza darbība
nodrošināta līdz jumta konstrukciju nomaiņai katrā no spārniem. Apbūves
kompaktums  nodrošina ēkas energoefektivitāti un samazina kopējās
būvniecības izmaksas. Jaunajā apjomā iespējama lifta izbūve, kas ļauj
bērnudārzu izmantot arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Teritorijas
labiekārtojumā paredzētas videi un bērniem draudzīgas arhitektūras
mazās formas un stādījumi, uzsverot uztveres spējas un sociālo iemaņu
apgūšanas nozīmīgumu. Paredzēta arī bērnu iesaistīšanās apkārtējās
vides krāsainības un sakoptības uzlabošanā, organizējot ikgadēju
zīmēšanas konkursu.

Dalīties ar ierakstu:

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x