Parādi arhitektūru!

Pat apzinoties, ka manī nav ne mazākās daļas harismātiska latvju atmodas līdera un uzsaukums: “latvji, brauciet jūriņā!”, atskanot no manām lūpām, neizraisīs tādu pacēlumu un vispārējo saviļņojumu kā toreiz, kad šos vārdus izteica Krišjānis Valdemārs, tomēr… miera nav! Un es teikšu: “latvji, brauciet CADos, fotošopos un ilustratoros! Atveriet C:DarbiLabie_darbiSmukās_bildes un iesniedziet tos LAS gada skatei!”

Zinu, ka pēdējie divi gadi ir bijuši krietni klusāki par LIELĀ BOOOOM laikiem, bet tāpat es zinu, ka šajos laikos ir tapušas elegantas un pārdomātas lietas. Vērtības ar lielo V, kuras (ar šogad šim pasākumam piesaistītam cilvēka privelēģijām ielūkoties darbu sarakstā) vēl skates materiālos neredzu. Neturiet sveci zem pūra! Nelieciet katru individuāli vilkt aiz rokas. LAS skate, ja ne ar pasaules prestižākais notikums, ir tā vienīgā reize gadā, kad žurnālisti pievērš savus skatus presē krietni apdalītajai Latvijas arhitektūras jomai. Tāpēc ir tikai viena iespēja: iespert pašam sev pa pakaļu un, paturot prātā, ka priekšā ir 3 saulainas dienas – uzlikt saulesbrilles, lai neapžilbtu no savu darbu mirdzuma, un iesniegt darbus LAS gada skatē. Pēdējā iesniegšanas diena – 27. marts – ir pavisam tuvu.

Lai nebūtu tik tā, ka es prasu, bet pretī nedodu neko, te lūk jums mans solījums: šī gada žūrija turpinās pagājušogad iesākto tradīciju un godalgotos darbus pavadīs detalizēts žūrijas vērtējums! Svinīgi solu! Ja tā nebūs, pa pakaļu varēsiet iespert man!

Dalīties ar ierakstu:

0 0 Balsis
Raksta vērtējums
Abonēt
Paziņot par
guest
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Apskatīt visus komentārus
googoo

http://skate.l…ada_skate/2010

Romans Siņicins

bet mani izbrīna fakts, ka mūsu arhitekti negrib piedalīties ārzemju konkursos, nu nav tie Rīgas objekti sapņu robeža, nav!

.

pats baigi piedalies? Un kāds tam sakars ar gada balvu – tā ir par LV taisītiem projektim! Vienkārši gribējās kautkur ierakstīt?

Romans Siņicins

vnk zinu, ko rakstu

jtd

Daži no iespējamiem variantiem – 1) tiem, kam ir ko darīt, neatliek laika kam citam, pie esošām projektēšanas dempinga cenām pat režīms 12x7x365 ne visai atrisina bāzes vajadzību situāciju; 2) tie, kam darba nav, jau aizgājuši no profesijas un atgriezties negrasās; 3) kaut piedalīšanās vairumā ārzemju konkursu neizmaksā tik dārgi kā vietējos, tomēr vairumā ievērojamu budžeta saspringumu neizraisa vien pirmā punkta potenciālajiem nedalībniekiem. Par to, vai šībrīža vietējā arhitektūras skola rada studējošos un graduējošos jauniešos vēlmi izpausties pasaulē (vismaz agrāk tas bija vienīgais veids kā reizē gūt pieredzi un "pīārēt" sevi, lai veidotos par profesionāli), nevaru spriest (neesmu informēts), varētu… Lasīt vairāk »

clumsy

Varbūt gada balvas noslēguma ceremonijā visiem svinīgi jāsanāk un žūrijai svinīgi jāpaziņo, ka šogad neko ievērības cienīgu neesam paveikuši. Iestājas klusuma brīdis, tiek iedzerts šampanietis un visi klusēdami dodas pie laptopiem …

.

muļķis

clumsy

Es domāju, ja daudzpunktim būtu radīts kas patiesi ievērības cienīgs, viņš to sen jau būtu iesniedzis.

0
Lūdzu, komentējietx