Lielupes tenisa centrs — Diānas Zalānes projektu birojs

5.vietu ieguvušais Diānas Zalānes projektu biroja priekšlikums saglabā esošā tenisa centra funkcionālo struktūru — centrāla garenass, kura sadala teritoriju slēgto un vaļējo laukumu zonās.

Tenisa centra Lielupe rekonstrukcijas meta projektā piedāvājam maksimāli racionālu plānojuma struktūru un arhitektūras kompozicionālo risinājumu,tajā pat laikā neaizmirstot par Jūrmalas un apkārtējās vides kontekstu.

Pēc būtības tiek saglabāta esošā tenisa centra funkcionālā struktūra — maksimāli tiek izspēlēta un akcentēta centrālās caurejošas garenass (balta atveidņota betona siena), kura funkcionāli it kā sadala tenisa centru divās nosacītās zonās:

  • kreisā — atvērtā vasaras zona ar Centrālo laukumu ar stacionāram (2000 v.) un transformējamām (1600 v.) tribīnēm, un 6 vaļējiem laukumiem ar tribinēm
  • labā — slēgto laukumu zona ar esošo halli, sabloķēta caur kafejnīcu un VIP zonu ar jauno halli (ar transformējamām tribinēm), perspektīvo daudzfunkcionālo sporta halli un viesnīcu

Galvenās kompozicionālā ass — galvenā apmeklētāju (gājēju) komunikāciju vieta ar paplašinātu centrālo laukumu ,kurā paredzēts dekoratīvais baseins ar dinamiskām ūdens kaskādēm, un atribūtikas tirdzniecības vietām pie centrālām tribīnēm.

Pie centrālā laukuma piekļaujas būtiskākie tenisa centra objekti — galvenais laukums un jaunā halle ar kafejnīcu. Slēgto haļļu kaskāde veido galveno  kompozicionālo būvapjomu, kura mērogošanai izmantoti iestarpināti stiklotie apjomi gan starp hallēm, gan priekšplānā (pirms Baltās sienas) ar savu detaļu ritmu un mērogu, gan ažūriem koka rāmju elementiem — atgādinājums par priežu meža klātbūtni un kontekstu.
Atvērtie laukumi izvietoti ap Galveno laukumu un veido parka ainavu ar apstādījumu un gājēju zonām starp tiem.
Garderobes ar dušām un saunu, treneru un tiesnešu telpas, masāžas telpas, apmeklētāju tualetes un aprīkojuma telpas izvietojas zem centrālajām tribīnēm.
Palīgēkas (garāžas, teritorijas apkopes telpas) atrodas pie perimetra — pie aizmugures iebrauktuves.
Sājā stadijā galvenā uzmanība ir pievērsta Tenisa centra funkcionālai un arhitektūras kvalitātei, izkārtojot vajadzīgos būvapjomus (respektējot nepieciešamās platības) un risinot kompleksa koptēla jautājumu iekšējo plānojuma (pa atsevišķām telpām) risinājumus atstājot otrajā plānā.

Dalīties ar ierakstu:

0 0 votes
Article Rating
guest
11 Komentāri
vecākie
jaunākie visvairāk skatītie
Inline Feedbacks
View all comments
NAV VIENALGA

ļoti grūti kau ko saprast!

vēl viena dace

Tiešām grūti kaut ko saprast.

xanax

vai tiešām cienijamais kantoris nevarēja piesaistīt kādu mākslinieku? Noformējums vienkārsī atbaidošssss un primitīvs. Tāpēc jau laikam ir pēdējā vieta…žel, jo iespējams ideja bij laba

jtd

Hmm, vai tiešām es palaidu garām, ka šis bija planšešu noformējuma, ne arhitektūras konkurss?

pardoma ko saki

Tad jau restorānā ēdienu arī var pasniegt uz netīra šķīvja ne?

NAV VIENALGA

ļoti grūti kau ko saprast!

NAV  VIENALGA

ļoti grūti kau ko saprast!

vēl viena dace

Tiešām grūti kaut ko saprast.

xanax

vai tiešām cienijamais kantoris nevarēja piesaistīt kādu mākslinieku? Noformējums vienkārsī atbaidošssss un primitīvs. Tāpēc jau laikam ir pēdējā vieta…žel, jo iespējams ideja bij laba

jtd

Hmm, vai tiešām es palaidu garām, ka šis bija planšešu noformējuma, ne arhitektūras konkurss?

pardoma ko saki

Tad jau restorānā ēdienu arī var pasniegt uz netīra šķīvja ne?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x