Estrāde Ventspilī

Asociatīvais tēls un forma

Spārni un vējš. Ventspils, pilsēta pie jūras. Jūra, vējš, kaijas.
Dinamika. Mūzika, bērni, ritms, kustības.
Fantāzija. Sapņi, papīra lidmašīnas, gaisa pūķis.

Skatuves novietne

Esošā parka teritorija tika paplašināta ziemeļaustrumu virzienā pievienojot papildus teritoriju apmēram 0,3 ha platībā. Skatuve izvietojas parka ziemeļu pusē, no kokiem brīvā parka daļā ievērojot noteikto būvlaidi. Estrādes un skatītāju sēdvietu pavērsums pret dienvidiem nodrošina labvēlīgu skatuves, deju laukuma un skatītāju vietu izsauļojumu jebkurā dienas laikā, saules stariem netraucējot priekšnesumu vērošanu. Skatuves pārkare nodrošina noēnojumu dalībniekiem, kas uzstājas uz skatuves.

Ceļu struktūra

Esošie ceļi no ieejām parkā tiek turpināti līdz skatuvei. Skatuve ir kļuvusi par parka fokusa punktu neizjaucot, bet papildinot esošo plānojuma struktūru. Jaunie gājēju celiņi organiski integrējas esošajā celiņu struktūrā. Plānotās atpūtas vietas tika risinātas analoģiski esošajām, grants ceļu malās veidojot bruģētas nišas ar atpūtas soliem. Tehniskā piebraukšana skatuves aizmugures daļai ir atrisināta netraucējot parka apmeklētājiem, veidojot jaunu piebraucamo ceļu teritorijas ziemeļaustrumu daļā. Visi esošie koki ir saglabāti.

Laukumi, sēdvietas

Skatuves priekšpusē izvietojas deju un rotaļu laukums un skatītāju sēdvietas uz mākslīgi veidotas nogāzes, nodrošinot labāku redzamību. Uzkalnā aiz sēdvietām paredzēts neliels skatītāju laukums vai vieta papildus sēdvietām. Augstuma starpība jebkurā virzienā tiek pārvarēta ar lēzenu rampu palīdzību, nodrošinot ērtu pārvietošanos gan māmiņām ar bērnu ratiem, gan cilvēkiem ar kustības traucējumiem. Deju un skatītāju sēdvietu laukumi ieklāti ar betona bruģakmens segumu.

Skatuves plānojums

Skatuves telpas veido skatuves estrādes daļa, priekštelpa, ģērbtuves, tualete, tehniskā palīgtelpa, dalībnieku ieeja. Skatuves sānu sienas veidotas slīpas ar atvērumu pret skatītājiem nodrošinot skaņas akustiskās prasības. Dalībnieku uznākšana uz skatuves paredzēta skatuves dziļumā caur ailām no divām pusēm. Ailas paredzētas aizveramas ar bīdāmām durvīm, lai skaņas neradītu trokšņus skatuves dziļumā.

Konstrukcijas, apdare

Skatuves nesošās konstrukcijas — monolītās dzelzsbetona sienas.
Jumta konstrukcija — tērauda sijas.
Grīdas segums — lapegles dēļi uz koka lāgām.
Sienu un griestu apdare — egles dēļi.
Ārējā apdare — titāncinka loksnes uz koka karkasa.

Skatuve bērnu rotaļu parkā Fantāzija

Adrese: Talsu iela 63, Ventspils
Pasūtītājs: Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde

Projekta autors: DR ARHITEKTI — arhitekts Dāvids Rubins
Būvkonstrukcijas: FIDŽI —  būvinženieris Aigars Fridrihsons
Teritorijas labiekārtojums: DR ARHITEKTI, CEĻUPROJEKTS
Inženiertīklu projektēšana: BELSS
Ģenerāluzņēmējs: PILSBŪVE

Projekts: 2011—2012
Būvniecība: 2013

Apbūves laukums: 110 m²
Telpu platība: 78 m²
Labiekārtotā parka platība: 0,9 ha

Dalīties ar ierakstu:

Pievienot komentāru

avatar
10000