Latvijas jauno dizaineru darbi 2010 Stokholmā

Jau piekto gadu pēc kārtas piedaloties Stokholmas Starptautiskās mēbeļu meses skolu sadaļā Greenhouse, Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa kļuvusi par atpazīstamu spēlētāju Baltijas un Ziemeļvalstu dizaina izglītībā. No 9.—13.februārim latviešu jaunie dizaineri skandināviem izrāda izlietnes — Welcome to my bath.

Sadarbībā ar Latvijas uzņēmumu Vannu Fabriku PAA tapusī LMA Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras 3.kursa studiju darbs — unikālu izlietņu ekspozīcija — apskatāma Greenhouse 2010 stendā V01:12. Projekts ilga 8 mēnešus — studiju 2 semestru laikā pasniedzēju Barbaras Ābeles, Jura Krūmiņa un uzņēmuma direktora Pētera Treiča vadībā studenti izgatavoja konceptuālus produktus — 4 izlietnes.

Šāds studiju kurss sniedza pilnu priekšstatu par jauna produkta rašanās komplicēto procesu ar daudzo iesaistīto dalībnieku kompetencēm — no izpētes līdz realizācijai materiālā, rādot dizaina starpdisciplināro būtību. Studenti apguva ne tikai dizaina un tehnoloģiju iespējas, bet pētīja arī lietotāja vēlmes un vajadzības, kā arī pievērsās mārketinga un reklāmas aspektiem, gūstot pilnīgu ieskatu gan rūpnieciskajā ražošanā, gan tirgzinībās. Tas ir abpusēji jauns formāts dialogam starp dizaina studentiem un ražotājiem, kliedējot mītu par labo dizaineru un slikto ražotāju un otrādi — par labo ražotāju un slikto dizaineru.

Dalības mērķis — dibināt tiešos kontaktus ar Ziemeļvalstu uzņēmumiem, gūt tālāku pieredzi kaimiņvalstu industriālajā dizainā, rast jaunas iespējas praksei un sadarbībai.

Izstādē piedalās: LMA Dizaina nodaļas docētāji Gita Straustiņa, Juris Krūmiņš, Ervīns Pastors, Barbara Ābele, Holgers Elers, Ingūna Elere, Aija Freimane un studenti Svetlana Šaguna, Viktorija Ivanova, Jānis Valdmanis, Kaspars Jursons, Marta Batbajarina un Intars Ozols

Dalīties ar ierakstu:

0 0 Balsis
Raksta vērtējums
Abonēt
Paziņot par
guest
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Apskatīt visus komentārus
0
Lūdzu, komentējietx