Lai māja ir neglīta, bet lai tai ir raksturs!

Atver grāmatu Process. Kā rodas laba arhitektūra? un uzzini, kurš latviešu arhitekts teicis virsrakstā liktos vārdus. No tipogrāfijas svaigi atvestās grāmatas par īpašu cenu varēs iegādāties 8.februārī Arsenālā grāmatas atvēršanas un izstādes atklāšanas sarīkojuma laikā.

Process. Laikmetīgās arhitektūras grāmata Nr. 1
Kā rodas laba arhitektūra?

Šai nejēdzīgi paātrinātajā laikmetā tā ir reta izdevība — nesteidzīgi sagaidīt brīdi, kad beidzot ģenerējas kņudošā sajūta, kas rodas radošā procesa veiksmīga noslēguma gadījumā.
Andis Sīlis

Strādājot ar ideju un maketējot tās variantus, vienīgais ceļš ir arvien atmest lieko. Reducēt, nevis papildināt.
Sintija Vaivade

Jebkura arhitektūra ir vērsta uz cilvēka patiesajām vajadzībām, nevis balstīta uz modi vai kādiem citiem laicīgiem pieņēmumiem.
Jānis Skanis

Komandas darbs nav viegls, taču tā ir vienīgā iespēja radīt kaut ko satricinošu. Ne viens, ne otrs, ne trešais nav svarīgāks par kādu citu.
Mārtiņš Ošāns

Ideālisms arhitektūras praksē apskatāms tikai vienībā ar savu pretmetu — praktiskumu.
Ingurds Lazdiņš

Tāpat kā vairums šīs planētas iedzīvotāju, mēs ar draudzeni esam klaji egocentriski un, domājot par ēkām, domājam tikai par sevi. Ielas, ēkas un pagalmi — šis lietas eksistē tikai manas personiskās gaumes un pieredzes kontekstā, turklāt tiek pakļautas ļoti egoistiskam utilitārismam: spriedumam par to atbilstību vai neatbilstību manām vēlmēm un vajadzībām.
Reinis Tukišs

Kad ieradāmies novietnē, konstatējām, ka gaisa temperatūra ir mīnus 20 grādi un drīz beigsies arī dienasgaisma. Paspējām apskatīt tikai jau uzbūvēto villu 1, dažu citu villu novietnes un braucām nakšņot uz vietējo ciematu. Mājā, kurā mūs uzņēma, gaiss nebija siltāks kā laukā — varbūt mīnus 5. Aukstuma dēļ aizmigt bija neiespējami.
Guntis Ziņģis

Laikmetīgajā šķūņu arhitektūrā viens no raksturīgākajiem, ja ne pats galvenais elements ir dzegas trūkums, fasādes un jumta viengabalainība. Rodas jautājums, vai un kā bezdzegu šķūnis var būt vietējās arhitektūras pēctecības paraugs, nevis Nīderlandes arhitektūras skolas tāls atdarinājums?
Toms Kokins

Gadās, ka rūpīgi atjaunotas lauku muižas jaunais īpašnieks tā arī neatmet iepriekšējos, 119.sērijas tipa ieradumus.
Vents Vīnbergs

Apkopojot vairāku zināmu Eiropas valsts augstskolu arhitektūras studiju maksas, jāsecina, ka RTU APF ar apmēram 3500 eiro par vienu maģistrantūras studiju gadu ierindojas studiju maksu topa augšgalā.
Andra Šulca

Ikdienišķais atkal tiek pieprasīts, atgriežas parastā valdzinājums. Tā nav garlaicība, bet monotonija un cikliskums — nepieciešami stāvokļi, lai spēcinātu attiecības ar realitāti.
Linda Krūmiņa

Konkurss kā vienīgais patiesi demokrātiskais projektēšanas modelis, kura rezultātā tiek realizēts iespējami labākais piedāvājums, ir lieliska ideja. Konkursu realizācija Latvijā bieži vien — elle.
Pēteris Bajārs

Ja Rīga attīstīsies šādā — suburbānā virzienā, jāšaubās, vai latvieši jebkad jutīsies kā īsteni pilsētnieki — tie turpinās būt laucinieki pilsētā, uzskatot, ka īstā dzīve ir laukos pie dabas, bet pilsēta — visa ļaunā iemiesojums.
Artis Zvirgzdiņš

Brīžos, kad intriga draud pārsniegt gaumes robežas, Šēnberga personība, cieņa pret sarunu biedru un labdabīgā spēlētāja loma situāciju padara par lietojamu notikumu. Jāpiekrīt Sīlim un Lejniekam, ka Latvijas arhitektūras procesa rutinētajā pelēcībā provokācijas ir nepieciešamas.
Ieva Zībārte

Kur varēs iegādāties grāmatu?

8.februārī no plkst.17.00 LNMM izstāžu zālē Arsenāls par speciālo cenu Ls 15

Arhitektūras veicināšanas fondā Kalēju ielā 8 par speciālo cenu Ls 15

Arhitektu namā par speciālo cenu Ls 15

Citur (cenu nosaka pārdevējs):

Izstāžu zāles Arsenāls grāmatu kioskā, Ls 18
Jāņa Rozes grāmatnīcās, Ls 22.85
Citās grāmatnīcās

Dalīties ar ierakstu:

0 0 Balsis
Raksta vērtējums
Abonēt
Paziņot par
guest
5 Komentāri
vecākie
jaunākie visvairāk skatītie
Iekļautās atsauksmes
Apskatīt visus komentārus
JK

patiesībā izstādes atklāšanas dienā cena bija 20Ls….

izomat

atklāšanas dienā bija gan 10ls… pats pirku!

izomat

atklāšanas dienā bija gan 10ls… pats pirku!

JK

patiesībā izstādes atklāšanas dienā cena bija 20Ls….

Vents

tas būs bijis kāds nelietīgs spekulants!!! Tu joprojām to vari dabūt arī pa 15.

5
0
Lūdzu, komentējietx