RTU konference 2024

Piektdien, 11. oktobrī, no plkst. 9.00 RTU Arhitektūras un dizaina institūtā norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes 65. starptautiskās zinātniskās konferences sekcija «Arhitektūra un pilsētplānošana». Tajā piedalīsies zinātnieki un eksperti no deviņām valstīm, piedāvājot iepazīties ar aktuālo pētījumu rezultātiem un dažādiem labās prakses piemēriem.

Ilgtspējīga plānošana un pilsētvides kvalitātes veicināšana, mūsdienīgi mobilitātes risinājumi, novārtā pamesto teritoriju revitalizācija, kultūrvēsturiskā arhitektūras mantojuma saglabāšana un attīstība, jaunākās tehnoloģijas un digitālie rīki arhitektūrā un būvniecībā – šie ir daži no tematiem, kuriem būs veltīta Rīgas Tehniskās universitātes 65. starptautiskās zinātniskās konferences sekcija «Arhitektūra un pilsētplānošana».

Konferencē, kas norisināsies 11. oktobrī no plkst. 9.00 RTU Arhitektūras un dizaina institūtā, Ķīpsalas ielā 6, piedalīsies zinātnieki un eksperti no deviņām valstīm – Latvijas, Bulgārijas, Gruzijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas, Serbijas, Somijas un Taivānas, piedāvājot iepazīties ar aktuālo pētījumu rezultātiem un dažādiem labās prakses piemēriem.

Konferences darbs būs organizēts vairākās sekcijās — plenārsesijā, stenda referātu sesijā un četrās paneļsesijās. Katra no tām būs veltīta noteiktam tematam.

Konferences programmā iekļauta arī studentu darbu izstādes «Alvara Ālto simpozijs 2024» atklāšana. Ekspozīcijā varēs iepazīties ar RTU Arhitektūras un dizaina institūta 1.-4. kursa arhitektūras studentu šovasar veiktajiem pētījumiem par somu arhitekta un dizainera Alvara Ālto (1898-1976) projektētajām ēkām. Izpēte, pateicoties programmas Erasmus+ atbalstam, tika īstenota Jiveskilē, Somijā, kur pazīstamais arhitekts savulaik izveidoja savu biroju un strādāja.

Konferenci 11. oktobrī aicināti apmeklēt studenti, akadēmiskais, zinātniskais un administratīvais personāls, kā arī ikviens interesents.

Konferences programma

RTU starptautiskā zinātniskā konference tiek rīkota katru gadu, lai veicinātu zinātnieku pētījumu rezultātu apmaiņu arhitektūras un pilsētplānošanas jomā, kā arī dotu iespēju zinātniekiem un doktorantiem publicēt savus zinātniskos rakstus un pētījumu rezultātus publicēti Rīgas Tehniskās universitātes  zinātniskajā žurnālā «Arhitektūra un pilsētplānošana» (Architecture and Urban Planning), kas ir indeksēts SCOPUS datu bāzē.

Arhitektūras un pilsētplānošanas sekciju organizē RTU Arhitektūras un dizaina institūts.

Dalīties ar ierakstu:

0 0 Balsis
Raksta vērtējums
Abonēt
Paziņot par
guest
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Apskatīt visus komentārus
0
Lūdzu, komentējietx