NRJA aicina uz arhitektūras izstāžu telpu bijušajā Centrālkomitejas namā

Kad atklātībā tika paziņots Kultūras ministrijas nejēdzīgais plāns par bijušās Centrālkomitejas ēkas nojaukšanu, lai vietā celtu koncertzāli, starp aktīvākajiem iebildējiem bija birojs NRJA un tā vadītājs Uldis Lukševics. Vēlāk NRJA nāca klajā ar ideālistisku vīziju — par Elizabetes ielas 2 ēkas saglabāšanu un pārvēršanu par Laikmetīgās mākslas, arhitektūras un dizaina (MAD) muzeju. Viņu centieni ar to neaprobežojas, — sperot jau praktisku soli iztēlotā muzeja virzienā, NRJA noīrējusi biroja telpu Elizabetes ielas namā, lai ierīkotu tur izstāžu telpu, solot regulāru konceptuālas arhitektūras izstāžu programmu, tādejādi rādot priekšzīmi ēkas atkalizmantošanā un aicinot ēku regulāri apmeklēt tos, kam interesē arhitektūra.

Šodien, 20. augustā  plkst. 16.00 NRJA ielūdz uz
MAD Arhitektūras telpas atklāšanu
Elizabetes ielā 2, 4. stāvā, 438. kabinetā

Iecerētais formāts ir pagaidu izstāžu telpa, kuru katru nedēļu pārņem citi arhitekti ar savu konceptuālo izstādi. Dalībnieku saraksts šobrīd jau stiepjas līdz novembra vidum. Pirmo izstādi, kas būs skatāma līdz augusta beigām, veido paši NRJA, iepazīstinot ar jau pieminēto ēkas attīstības vīziju. Savukārt septembra pirmajā nedēļā NRJA atrādīs Venēcijas biennāles (kas no šī, pandēmijas gada ir pārcelta uz nākamo) Latvijas paviljonu, — tā kā nedēļa sakrīt arī ar Balto nakti, viss paviljons būs apskatāms pie Nacionālā mākslas muzeja.

Turpmāk dalību ar izstādēm Arhitektūras telpā solījuši: OUTFBOX, Matīss Groskaufmanis, Uģis Šēnbergs, Helvijs Savickis, SAMPLING, Skolnieks Pētnieks Pilsētnieks, Ilze Paklone, GAISS, Arhitektūras muzejs, Latvijas Mākslas akadēmija u.c.

Katra izstāde apskatāma vienu nedēļu no otrdienas līdz sestdienai 438. kabinetā, 4. stāvā, no 10.00 līdz 19.00

Dalīties ar ierakstu:

0 0 Balsis
Raksta vērtējums
Abonēt
Paziņot par
guest
3 Komentāri
vecākie
jaunākie visvairāk skatītie
Iekļautās atsauksmes
Apskatīt visus komentārus
Revits

Ieliekiet, varbūt, šeit ēkas pārveides vīziju. Redzēju to NRJA Facebook lapā. Ir labs.

arh

Vispār jau muzejiem ,un it sevišķi, modernās mākslas muzejam, telpu augstums nav piemērots. Ar kolonnu tīklu kā nebūt vel varētu sadzīvot, bet tradicionālais augstums nederēs,. Ja vispār kādreiz muzeji ir apmeklēti, tad nu vajadzēja ienākt prātā, ka funkcija nebūs īstā.

Revits

nezinu, cik tur ir augstums. Likās, ka vairāk kā parastā biroju ēkā. Cerēju, ka pietiek. Bet nu tad neko…

3
0
Lūdzu, komentējietx