Igaunijas vēstniecības ēka Rīgā — KOKO

Iekļaujoties perimetrāla kvartāla struktūrā, ēkas apjomam telpiskumu piešķir stūra ierāvums zemes līmenī un 2.stāva terase pret Ausekļa ielu. Režģa struktūras mainīgie ritmi ar iedziļināto stiklojumu niansēti bagātu padara fasādi. Otru veicināšanas prēmiju saņēma projekts, kura autori ir biroja KOKO arhitekti Raivo Kotov, Margit Kärner, Indrek Mikk, 2008

Projektā izmantots viss atļautais apbūves laukums. Mērķis ir radīt novietnei un pilsēttelpai atbilstošu risinājumu. Ēkas perimetru neaptver žogs, jo visas ieejas namā ir no ielas. Ēkas dienvidu un austrumu pusē plānotā zaļā josla ir rekreācijas telpa apkārtnes iedzīvotājiem, ievērojami ceļot kvartāla dzīves kvalitāti. Ēkas pirmajā stāvā ir publikai pieejams vestibils — risinājums, kas raksturīgs ziemeļvalstu vēstniecību projektos.

Ēkas ārējo tēlu nosaka fasādes vertikālais dalījums, ko veido stiklojums starp izvirzītajiem vertikālajiem dzelzsbetona paneļiem, radot līdzsvarotu, reizē niansēti bagātu fasādi. Skatoties slīpi uz ēkas fasādi, tā uztverama, kā vienlaidus siena ar nelielu dažādību. Savukārt pretskatā redzami gan stikli, gan fasādes ritmu maiņas.

Dalīties ar ierakstu:

0 0 votes
Article Rating
guest
6 Komentāri
vecākie
jaunākie visvairāk skatītie
Inline Feedbacks
View all comments
LA

tādas uzpērkošas un modīgas tās fasādes, bet biš neigauniski un pēc vēstniecības arī neizskatās

a

un igaunjus kaa kaamjus buurii

lii

prasti un igauniski auksti…

LA

tādas uzpērkošas un modīgas tās fasādes, bet biš neigauniski un pēc vēstniecības arī neizskatās

a

un igaunjus kaa kaamjus buurii

lii

prasti un igauniski auksti…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x